Slavičín

oficiální stránky města
Čtvrtek, 9. prosinec 2021

Vyhledávání

TVŮRCE FILMU *INVAZE BARBARŮ* - DENYS ARCAND

Denys Arcand 2

nar. 25.6.1941
Deschambault, Québec, Kanada

Denys Arcand 1
Denys Arcand

Biografie

Začínal jako tvůrce dokumentárních filmů, které mu bezprostředním postojem k zobrazované realitě vynesly označení „politický dokumentarista“. Jeho dokument On est au coton (1969) proslul především svým několikaletým zákazem distribuce a cenzurní úpravou. V hrané tvorbě se zabývá zejména názorovou konfrontací a soukromými problémy několika generačních skupin středních intelektuálních vrstev. Typickým prvkem jeho filmů jsou dlouhé dialogy, jejichž prostřednictvím vyjadřuje skeptická stanoviska a deziluze svých postav.

Zdroj: Febiofest 2008

Režijní filmografie

2007 Doba temna

2003 Invaze barbarů

2000 Stardom

1996 Joyeux Calvaire

1993 Love & Human Remains

1991 Montréal vu par...

1989 Ježíš z Montrealu

1986 Úpadek amerického impéria

1985 Murder in the Family (TV seriál)

1984 Crime d'Ovide Plouffe, Le

1982 Confort et l'indifférence, Le

1975 Gina

1973 Réjeanne Padovani

1972 Maudite galette, La

1967 Parcs atlantiques

1966 Volleyball

1965 Route de l'Ouest, La

1962 Seul ou avec d'autres

Denys Arcand

Denys Arcand 1

Denys Arcand 1

 
Denys Arcand 2

Denys Arcand 2

 
 
Vytvořeno 15.9.2012 16:09:17 | přečteno 1890x | kino
 

město Slavičín
Osvobození 25, 763 21 Slavičín

tel.: 577 004 800*
fax: 577 004 802
e-mail: podatelna@mesto-slavicin.cz
ID datové schránky: jsub2vd

IČ: 00284459
DIČ: CZ00284459
č.ú.: 2924661/0100, KB a.s.

 
load