TVŮRCE FILMU - KOSTKA - VINCENZO NATALI

Vincenzo Natali 3

nar. 6.1.1969
Detroit, Michigan, USA

Vincenzo Natali 2
Vincenzo Natali

Biografie

Vincenzo Natali je americko-kanadský scénárista a režisér. Narodil se 6. ledna 1969 v americkém Detroitu, ale už ve věku jednoho roku se spolu se svým otcem a matkou stěhoval do Toronta. Navštěvoval filmovou školu s názvem Ryerson University.

Nataliho režijní debut se datuje k roku 1997, kdy režíroval film s názvem KOSTKA. Film se okamžitě stal hitem a to zejména v Japonsku a Francii, kde vydělal 15 milionů dolarů a nějakou dobu trhal rekordy pro kanadský filmový průmysl. Film také získal pět nominací na cenu Genie Awards a vyhrál cenu pro nejlepší celovečerní film na festivalu v Torontu. Po tomto úspěchu dostával Natali mnoho nabídek např. na filmy CYPHER a NICOTA.

Z Nataliho se mezitím stal uznávaný režisér, podílel se na několika dalších filmech a v současné době (2011) by se měl podle potvrzených zpráv věnovat natáčení filmu TUNNELS, který vychází ze stejnojmenné knihy Rodericka Gordona a Briana Williamse.

Petr "Mr.Hudson" Jahn

Režijní filmografie

2014 Neuromancer

2013 Haunter

High Rise

2009 Splice

2006 Paříži, miluji Tě

2003 Nicota

2002 Cypher

Made In Canada, Volume 1: Best of the CFC (video film)

1997 Elevated

Kostka

Země: poslední konflikt (TV seriál)

1996 Faktor Psí: Kronika paranormálních jevů (TV seriál)

Vincenzo Natali

Vincenzo Natali 1

Vincenzo Natali 1

 
Vincenzo Natali 2

Vincenzo Natali 2

 
Vincenzo Natali 3

Vincenzo Natali 3

 
Vincenzo Natali 4

Vincenzo Natali 4

 
Vincenzo Natali 5

Vincenzo Natali 5

 
 
Vytvořeno 30.9.2012 20:38:42 | přečteno 1915x | kino
load