Slavičín

oficiální stránky města
Pondělí, 6. prosinec 2021

Vyhledávání

TVŮRCE FILMU *ŠŤASTNÉ MÍLE* - MICHAEL JAMES ROWLAND

Logo 8

nar. 15.1.1964 
Austrálie

Michael James Rowland

nar. 15.1.1964

Austrálie

Biografie

Michael James Rowland pracoval jako umělecký ředitel Festivalu umění v Adelaide (1987 až 1994). V roce 1997 dokončil studia na The Australian Film and Television School v Sydney. Absolvoval krátkometrážním snímkem Flying Over Mother (1996), který dosáhl festivalového věhlasu po celém světě. V oblasti krátké metráže zůstal Rowland i posledních sedm let, kdy psal scénáře a režíroval snímky hrané, dokumentární i reklamní. Na posledně zmíněných spolupracoval s renomovaným kameramanem Russellem Boydem (Oscar za Master & Commander: Odvrácená strana světa). Rowland je autorem tří knih, které zároveň ilustroval. Podle nejznámější z nich, The Existentialist Cowboy's Last Stand (1995), sám natočil krátký snímek, který získal Stříbrného Huga na festivalu v Chicagu. Snímek Šťastné míle je jeho celovečerní hraný debut.

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2007

Režijní filmografie

2009 My Place (TV seriál)

2008 Poslední zpověď Alexandera Pearcea

2007 Šťastné míle

2002 BloodSports (TV film)

1996 Flying Over Mother

 
Vytvořeno 19.7.2012 10:40:03 | přečteno 1938x | kino
 

město Slavičín
Osvobození 25, 763 21 Slavičín

tel.: 577 004 800*
fax: 577 004 802
e-mail: podatelna@mesto-slavicin.cz
ID datové schránky: jsub2vd

IČ: 00284459
DIČ: CZ00284459
č.ú.: 2924661/0100, KB a.s.

 
load