Slavičín

oficiální stránky města
Středa, 8. prosinec 2021

Vyhledávání

VELCÍ TVŮRCI DÁNSKÉHO FILMU - Henrik Ruben Genz

Henrik Ruben Genz 1
Henrik Ruben Genz 3

Henrik Ruben Genz

nar. 07.11.1959

Gram, Jižní Jutsko, Dánsko

Biografie

Henrik Ruben Genz (1959, Gram, Dánsko) vystudoval v roce 1995 Národní filmovou školu v Kodani. V témže roce získal jeho snímek Omveje (Křižovatky) cenu za nejlepší film a scénář na festivalu školních filmů v Mnichově. Je autorem dokumentárních i krátkých hraných snímků, z nichž nejúspěšnější Bror, min bror (Bratře, můj bratře, 1998) mu vynesl nominaci na Oscara a cenu z Berlinale. Genzův první celovečerní film Někdo jako Hodder (En som Hodder, 2003) byl oceněn porotami mnoha festivalů, mimo jiné v Chicagu, Londýně či Buenos Aires. Soutěže MFF KV se Genz poprvé účastnil v roce 2005 se snímkem Číňan (Kinamand), za který získal Cenu ekumenické poroty a Cenu FIPRESCI.

Režijní filmografie

2009 Lulu & Leon (TV seriál)

2008 Ukrutně šťastni

2007 Forbrydelsen (TV seriál)

2005 Číňan

2004 Kroniken (TV seriál)

2003 Forsvar (TV seriál)

Někdo jako Hodder

2002 Nikolaj og Julie (TV seriál)

2001 Udvalgte, De (TV seriál)

2000 Dodsjov (TV film)

1998 Bror, min bror

1995 Omveje

1987 Eternal Winter, The

Henrik Ruben Genz

Henrik Ruben Genz 1

Henrik Ruben Genz 1

 
Henrik Ruben Genz 2

Henrik Ruben Genz 2

 
Henrik Ruben Genz 3

Henrik Ruben Genz 3

 
 
Vytvořeno 23.12.2010 23:07:31 | přečteno 2262x | kino
 

město Slavičín
Osvobození 25, 763 21 Slavičín

tel.: 577 004 800*
fax: 577 004 802
e-mail: podatelna@mesto-slavicin.cz
ID datové schránky: jsub2vd

IČ: 00284459
DIČ: CZ00284459
č.ú.: 2924661/0100, KB a.s.

 
load